Kuulumiset

Tämä on se minun blogi sivuni, jota kirjoittelin aikoinaan hyvinkin ahkeraan. Ja kuinka ollakaan täältä löytyi neljän vuoden takaiset kirjoitelmani kuntavaalien alla.

Siis vuodelta 2004!

Nyt on kunnallisvaalien aika ja minäkin olen ehdokkaana. Puolueeni on Kokoomus. Miksi näin kyselee joku?
Minä olen periaatteeltani rikkauden perään. Sehän on monen mielestä porvarin perusedellytys.

Minulla tuo rikkaus liittyy kaikkeen ympärilläni olevaan. Ei siis vain rahaan kuten moni mielessään väärin asian ymmärtää. Toki järkevä talouden pito on kaikessa oltava, mutta kokonaisuutena hyvä elämä on se suurin rikkaus johon kuuluu ensimmäisenä terveys. Siihen liittyy hyvät ihmissuhteet. Tärkeä on myös paikka jossa asumme eli kaikki ympäröivä.

Olen ehdolla Heinolassa. Täällä on enimmäkseen positiivisia asioita, mutta joitakin asioita on osattu kääntää nurin niskoin. Asukkaat ovat vähentyneet viime vuosina ja siihen on saatava stoppi. Meidän on luotava positiivista kuvaa ihmisille Heinolasta, jotta tänne halutaan muuttaa.
Sen vuoksi veroäyri on pidettävä ennallaan. Kaavoitusta on tehostettava, sillä Vierumäeltä alkaen meillä on varmasti vetovoimaa. KUINKA KÄVI ? Veroäyri pidettiin ennallaan tähän saakka, mutta nyt olemme eläneet yli varojemme. Pääsyy on poistot, sillä menot ja tulot on pidetty kurissa käyttötalouden puolella. Investoinneissa olisi pidättäydyttävä välttämättömissä. Kaavoitus on edennyt vauhdilla menneellä vaalikaudella verrattuna aiempaan pysähtyneeseen aikaan).

Ihmisen elämän perusta on terveys. Meidän on huolehdittava kaupunkilaistemme terveydestä elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Eniten säästämme satsaamalla ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon. Liikuntaa ja harrastuksia tarjottava monipuolisesti. Suoristuspaikat oltava kunnossa. YKKÖSHANKKEENI on liikuntapuiston saneerauksen aloittaminen pikaisesti. Kiltti olen, mutta tämän asian puolesta jaksan pitää meteliä (tarvittaessa). Liikunnan tuntiopettajana olen päässyt tutustumaan koulumaailman arkeen. Meillä on loistavat liikuntamahdollisuudet, mutta hoitamattomina ne uhkaavat muuttua vaarallisiksi ja rahaa syöviksi.
KUINKA KÄVI ? Urheilupuiston kenttä on kunnossa ja se on ollut aktiivisessa käytössä. Minulle sanottiin moneen kertaan, että älä unta näe, että kenttä saadaan kuntoon. Kiitos kaikille päättäjille. Ymmärsitte taisteluni, ei yksin vaan kaikkien terveydestä ja liikunnasta ymmärtävien kanssa yhteistyössä teimme sen.

Nuorille on saatava myös muita vaihtoehtoisia harrastusmuotoja, koska toki tiedän etteivät kaikki liikuntaa harrasta vaikka se kaikille hyvää tekisi. Jokaiselle tulee löytää paikkansa, jotta elämä olisi kaikille mielekästä. Tekemisen kautta syntyy usein myös tärkeitä ihmissuhteita. Kavereita ja toisaalta sellaisia turvallisia aikuisen malleja joita tänä päivänä usein puuttuu. KUINKA KÄVI ? Työ on vielä kesken. Heinolassa on paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia, mutta myös kehittämisen tarpeet on tiedostettava. Esimerkiksi vireä bänditoiminta tarvitsee lisää harjoitustiloja, käytöstä poistetun Sahan treenikämpän tilalle.

Tärkeää on olla oma itsensä. Siinä ei auta raha, ei kauneus vaan aitous lähtee omasta itsestä.

Olihan vaalikirjailua kerrakseen. Nyt vain jännitetään josko yli sata ihmistä olisi tavoittanut minut tai jonkun upeista vaaleissa eteeni työtä tekevistä. En ole enää nuori ehdokas, mutta sillai (kuten Heinolassa sanotaan) sopivasti lapsenmielinen. KUINKA KÄVI ? Sain 102 ääntä ja olen nyt siis ensimmäisen vaalikauden lopussa. Olen hakemassa jatkoaikaa työlleni, jonka koen olevan vielä kesken. Olen saanut toimia vapaa-aikalautakunnassa puheenjohtajana ja koen onnistuneeni tehtävässäni kohtuullisen hyvin, mutta miten hyvin. Sen päättävät äänestäjät.

Kuten huomaatte en ole muuttanut tavoitteitani, mutta koulujen puolesta taistelu on tullut lisäksi Heinolan kehittämiseen liittyvänä visionani. En ole iloinen siitä, että veroäyriin joudutaan kajoamaan, mutta mikäli haluamme pitää palvelutasomme ennallaan, niin se on tehtävä.

 

Klikkaamalla tästä löydät sairas ajan päiväkirjan
Risto 2v
Mä näitä polkuja tallaan ...